Can Pere, allotjaments turístics
IMATGES
vistes Vilanova de Sau Vilanova de Sau església Vilanova de Sau Pantà de Sau cingles de Sau pont de Malafogassa
L'ENTORN

Vilanova de Sau (Osona) està situada a la vall de Sau, en el massís de les Guilleries, tocant l'altiplà de Collsacabra i enmig d'un paisatge de gran bellesa caracteritzat per cingles i grans extensions de bosc. Es troba a només 20 minuts de la ciutat de Vic, capital de comarca, amb un gran patrimoni històric, arquitectònic i turístic.

Sense moure's de Sau hi ha una gran quantitat de rutes per fer a peu o bé en BTT. Rutes que ens permeten descobrir la riquesa natural i arqueològica de la zona amb jaciments del Paleolític i el Neolític i restes com la Domus del Pi, així com els cingles del poble veí de Tavertet, els pobles de Rupit, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta entre altres o el monestir de Sant Pere de Casserres, al bell mig del pantà de Sau.

El pantà, situat dins el terme municipal, és un altre dels atractius turístics de la zona. Encara és possible veure part del campanar (o tot en èpoques de sequera) de l'antiga església del nucli de Sant Romà de Sau, inundat als anys 60. La imatge del campanar de Sau ha acabat sent el referent popular per determinar la salut hídrica de la conca del riu Ter i per extensió de Catalunya. Però el pantà ofereix molt més que la imatge del campanar inundat, també s'hi poden practicar un gran nombre d'esports i activitats aqüàtiques.

L'herbolari de Sau ofereix la possibilitat de descobrir la varietat i propietats de les herbes remeieres que creixen als boscos que envolten el poble. Des de fa més de 20 anys es celebra cada mes de juny la Fira d'herbes remeieres a Vilanova de Sau, amb parades d'herbes, productes artesans i moltes activitats al voltant de les herbes medicinals.

Finalment, tant el poble de Vilanova com la comarca en conjunt, té una gran oferta gastronòmica basada en productes de la terra.

MÉS INFORMACIÓ

Ajuntament de Vilanova de Sau

Associació de Turisme Vilanova de Sau

Vall de Sau-Collsacabra

Parc Natural de les Guilleres-Savassona

Pantà de Sau

Sotacingles

L'herbolari de Sau

Club nàutic Vic-Sau

Aquaterra club

Osona turisme

Vic turisme

CONTACTE
Carrer Montseny, 4
08519 Vilanova de Sau
allotjamentcanpere@gmail.com
Tlf: 646545361 / 686094886